вівторок, 15 березня 2022 р.

Зібрали у вільному доступі на OLL.TV аудіоказки українською

 Зібрали у вільному доступі на OLL.TV аудіоказки українською https://oll.tv/uk/kids_audio-tales, а нижче – декілька порад батькам від психологів у цей непростий час.

✅ Кажіть дітям правду, пояснюйте, що відбувається. Заспокоюйте тим, що ви разом і обов’язково попіклуйтесь та захистите їх. Діти точно почують правду від інших, тож обман лише похитне їх довіру.
✅ Для інформування обирайте відповідну форму: школярі зрозуміють правду, а дошкільнятам краще загорнути її у казку, показати на іграшках, що означає напад однієї іграшки на іншу, але обов’язково з перемогою добра у фіналі.
✅ Пам’ятайте: головне навіть не те, що ви кажете, а як. Будьте впевненні та спокійні – діти добре зчитують емоційний стан, тембр голосу та переймають його. Олексій Арестович вам у приклад.
✅ Побільше тактильного контакту у цей непростий час – дотики, обійми, поцілунки – вони заспокоюють дитину та надають відчуття безпеки.
✅ Діти обов’язково мають рухатися, кричати, бігати, гратися, навіть якщо це створює деякий дискомфорт у схованці для інших. Так діти вивільнюють свою напругу та позбавляються стресу.
✅ Продумайте для дитини графік та намагайтесь його максимально дотримуватись – сон, гігієна, ігри, їжа, фізичні вправи, читання чи прослуховування казок.
✅ Якщо ви займаєтесь корисними справами, наприклад, заплітаєте маскувальні сітки – залучіть і дітей. Можлива їх допомога буде мінімальною, але вони відчуватимуть свою причетність до чогось великого, а дрібна моторика розвантажить мозок.
✅ Якщо при обстрілах дитина впадає в паніку, спробуйте зіграти у гру «свічка-квітка». Суть – за вашою командою спробувати повільно задмухати уявну свічку, а після цього треба максимально вдихнути носом аромат уявної квітки. Концентрація на диханні відволіче та заспокоїть дитину.
Бережіть наше майбутнє – бережіть наших дітей!💛💙
Возможно, это изображение (один или несколько человек и текст)

Немає коментарів:

Дописати коментар