вівторок, 17 березня 2020 р.

Платформа онлайн курсів Coursera for Campus надає безкоштовний доступ до своїх матеріалів студентам тих університетів, чиї університети виявилися на карантині

У зв'язку з епідемією коронавіруса, у багатьох країнах вводиться карантин: закриваються освітні установи. Внаслідок цього, одна з найбільших освітніх платформ Coursera for Campus надає для студентів по всьому світу, чиї ВНЗ знаходяться на карантині, безкоштовний доступ до своїх курсів.
Для того, щоб скористатися цією послугою, ВНЗ повинен зареєструватися на платформі. Після цього студентам буде надано доступ до більш ніж 3800 курсів і 400 спеціалізаціям від кращих університетів і галузевих партнерів Coursera. Доступ забезпечено з 12 березня по 31 липня 2020 року, після чого він щомісяця буде продовжуватися, якщо ситуація не покращиться.
«У найближчі кілька днів ми також проведемо серію вебінарів, в ході яких поділимося всілякими матеріалами і досвідом, накопиченим учасниками нашої партнерської спільноти, щоб допомогти установам впроваджувати онлайн-моделі навчання», - розповідає генеральний директор Coursera Джефф Маджіонкалда.
Українська платформа Prometheus також пропонує українським користувачам на час карантину пройти один зі ста своїх безкоштовних онлайн-курсів українською мовою.
«Я думаю, що тут будуть також стратегічні наслідки. Зрозуміло, що під час карантину люди більше вчаться онлайн. Але я думаю, що цей тренд буде зберігатися рік, може, два ", - вважає засновник проекту безкоштовних онлайн-курсів Prometheus Іван Примаченко. Він стверджує, що, швидше за все, коронавірус курсуватиме серед населення ще кілька років, як грип, наприклад . Тому все більше і більше людей будуть переводитися на навчання онлайн.
Він зазначив небувалу зацікавленість користувачів подібними онлайн курсами. Іван Примаченко розказав, що в день оголошення карантину, коли вони зробили пост на Facebook і порекомендували людям користуватися курсами Prometheus, цей пост зібрав 17 тис. репостів, а його охоплення склало більше мільйона користувачів. Цифри цього поста - це абсолютний рекорд для Facebook Prometheus.
Практику успішної заміни очних занять онлайн курсами на собі застосував Китай. В університеті Duke Kunshan керівництву ВНЗ за три тижні вдалося повністю перевести навчання на цифровий формат. І результат був більш, ніж позитивний.

Немає коментарів:

Дописати коментар