понеділок, 28 лютого 2022 р.

Що таке «повітряна тривога»❓

 Що таке «повітряна тривога»

❓
Я, наприклад, до кінця не розумів. Пояснили з початком війни. І хотів би поділитися з іншими. Поки сидів в підвалі під час сьомої за сьогодні повітряної тривоги, накнопав простацькою мовою, як сам розумію)
ℹ️ Повітряна тривога – це загроза удару з повітря. З території Білорусі російські балістичні або крилаті ракети випускають в конкретне місце десь в Україні уздовж кордону. Найчастіше по аеропортах чи по інших наперед визначених стратегічних об‘єктах.
Наша протиповітряна оборона фіксує запуск ракет і їх траєкторію, але не кінцеву точку призначення. Тобто вона може летіти над містом чи областю кудись далі. Але військові і регіональна влада зобов‘язані повідомити цивільне населення про потенційну небезпеку із повітря ті території, над якими потенційно може пролетіти ракета. Звідси і оголошення «повітряної тривоги».
Наші системи ППО більшість загроз перехоплюють. Та з різних причин - не всі.
👿 Ворог почав навмисно руйнувати і цивільну інфраструктуру. Аби посіяти паніку та сумнів.
👉 З такої логіки, ймовірність що ракету запрограмували, до прикладу, в якийсь житловий будинок, школу, пологовий у Рівному чи на Рівненщині - існує.
👉 Водночас, багато стратегічних і інфраструктурних об’єктів, ушкодження яких може посприяти жаданій окупантом дестабілізації на нашій території, знаходяться поруч із житловими будинками. І це також велика загроза для безпеки їх мешканців.
👉 Крім того, коли ППО вражає ворожу ракету, її уламки потенційно можуть потрапити на будинки. Заподіяти руйнування.
📢 Зараз багато чути, що "втомилися ховатися під час повітряної тривоги".
А хто може гарантувати, що триста сорокова «повітряна тривога» не виявиться реальною? Що саме ця повітряна атака не буде адресована у згадане Рівне, не омине ППО і не досягне своєї злочестивої цілі?
Врешті-решт, хто може гарантувати, що путін зовсім не чокнеться і його генерали не дадуть завдання бомбити житлові квартали? 🤕
❗️Мораль історії: за найменшої можливості під час оголошеної «повітряної тривоги» завжди є сенс спускатись в підвал чи найближче укриття.
Недоспати. Недоїсти. Але. Краще бути сонним і голодним, проте живим і здоровим. Не просто так кажуть: береженого Бог береже.
Це не страшилка. Це нагадування про те, що за вікном – війна.
Бережіть себе. І Україну. 💛💙

Немає коментарів:

Дописати коментар