вівторок, 1 червня 2021 р.

Міжнародний день захисту дітей!

 Сьогодні, 1 червня, багато країн по всьому світу святкують Міжнародний день захисту дітей! 🎉

Ми вітаємо всіх з цим радісним святом і пропонуємо дізнатися: як воно виникло та які цікаві факти пов’язані з цим днем?

1949 року в Парижі відбувся конгрес жінок, на якому прозвучала клятва про боротьбу за забезпечення міцного миру, як єдиної гарантії щастя дітей. За рік, 1 червня, був проведений перший Міжнародний день захисту дітей, і відтоді це свято почали відзначати щороку.




За іншою версією, 1 червня 1925 року Генеральний консул Китаю в Сан-Франциско зібрав групу китайських дітей-сиріт і влаштував для них святкування Фестивалю човнів-драконів. Цей день випадково збігся з часом проведення Всесвітньої конференції, присвяченій питанням благополуччя дітей, яка проходила в Женеві.

Всесвітній день дітей святкують не лише 1 червня, а й 20 листопада. 1954 року Генеральна Асамблея ООН рекомендувала всім країнам ввести в практику святкування Всесвітнього дня дітей. 👦👧

А на Сейшельських островах це свято так припало до вподоби, що їх жителі святкують не день, а цілий Місяць захисту дітей!

Міжнародний день дітей має власний прапор: на зеленому тлі навколо знака Землі розміщені стилізовані фігурки людей — червона, жовта, синя, біла та чорна, які символізують різноманітність і терпимість. Знак Землі, розміщений в центрі, — символ нашого спільного дому.

Цікаво, що починаючи з 2013 року 1 червня почали відзначати ще одне нове свято: Всесвітній день батьків. Це свято заснували на 66-й сесії Генеральної Асамблеї ООН у вересні 2012 року. Всесвітній день батьків був проголошений, як щорічне свято, яке відзначатиметься в перший день літа в честь батьків у всьому світі.

Немає коментарів:

Дописати коментар